Savjeti za selidbu i pakiranje...

Onaj tko se selio iz iskustva zna koliko je to mukotrpan i zahtjevan posao i zato će pozvati profesionalce da odrade najteži posao kod preseljenja te napor, stres i moguću štetu sniziti na minimum.

Kako se preseliti bez muke? Plan selidbe - lista zadataka

 1. Osigurajte unaprijed parkirno mjesto za naše vozilo za selidbu - tako će biti lakše i nama i vama. Odaberite datum i vrijeme kada se spremate preseliti i najavit se susjedima u zgradi..
 2. Izmjerite i provjerite dimenzije vrata, stepeništa i ostalih otvora u novom stanu kao i krupnog namještaja kojega planirate seliti u komadu, bez demontaže.
 3. Napravite popis stvari koje će vam biti neophodne tijekom pakiranja: kutije za selidbu, flomasteri, naljepnice, papir (novine) i "strech" folija za zamatanje.
 4. Prije pakiranja stvari u kartonske kutije za selidbu, klamerice na dnu kutije prekrijte ljepljivom trakom da ne izgrebete parket i pod.
 5. Kod pakiranja stvari u kartonske kutije teže stvari uvijek stavljajte na dno a lakše na vrh - tako će kutije biti stabilnije i težina kutija biti će ravnomjerno raspoređena.
 6. Na svakoj kutiji za selidbu označite njen sadržaj - to će vam ubrzati i znatno olakšati raspakiravanje nakon preseljenja.
 7. Preporučljivo je plosnate keramičke predmete (tanjure, tacne i slično) složiti okomito u kutiju te između predmeta postaviti mekani papir za zaštitu od lomljenja.
 8. Izmjerite ulaze i provjerite može li se namještaj iznijeti iz prostorije iz koje se seli, odnosno unijeti u predviđenu prostoriju na odredištu. Ako to nije izvodljivo potrebna je demontaža namještaja prije selidbe.
 9. Elektroničke uređaje poput računala, televizora i audio sustava isključite dan prije kako bi im se temperatura prilagodila selidbi, pogotovo ako se selite zimi.
 10. Ako preseljavate zamrzivač ili hladnjak prethodno ga odledite i očistite nekoliko dana prije selidbe. Zamrznutu hranu privremeno spremite kod susjeda ili prijatelja u njihovom uređaju.
 11. Ladice s priborom za jelo ili donjim rubljem omotajte plastičnom folijom i tako ih prenosite. Na taj način uštedjeli ste prostor u kartonskim kutijama i vrijeme potrebno za slaganje i pakiranje.
 12. Ako niste stručni pri spajanju kablova na računalo i druge električne uređaje snimite fotografije s njihovim točnim položajem. Nakon selidbe u novom prostoru, kablove lako možete spojiti na njihovo točno mjesto.
 13. Pažljivo pospremite sve matice, vijke i spojnice kod demontiranog namještaja radi lakše selidbe. Pripremite male plastične vrećice i na njima markerom napišite kojem komadu namještaja pripadaju i na kojoj poziciji.
 14. Kod svog telefonskog operatera dogovorite datum odjave/prijave telefonskog broja i priključka za Internet. Naučite vašu djecu njihovoj novoj adresi i putu do sredstava javnog prijevoza.
 15. Potražite na google tražilici i druge korisne savjete za selidbu i preseljenje.

Važno: Osobne i važne stvari (lijekovi, dokumenti, ključevi, umjetnine, novac, nakit...) uvijek sami spremite i selite ih osobno.

Sretno s pakiranjem i selidbom!

Savjeti za selidbu i pakiranje, demontaža namještaja

Za kvalitetnu i brzu selidbu namještaja ili transport robe prepustite posao dokazanim profesionalcima!

Selidbe Marijo logotip

+385 91 509 85 69

+385 91 528 48 45